HANDBAL

Oaspeți din Franța pentru CSM București


Ca și în anii trecuți, handbalistele Centrului de formare „Pôle Espoirs” din Orleans, Franța, au sosit în țara noastră pentru un scurt stagiu de pregătire. Fetele, născute în 2001, 2002 și 2003, au în program antrenamente comune cu echipa de Junioare II a Clubului Sportiv Municipal București.

Primele ședințe de pregătire comune s-au desfășurat luni. Antrenamentele au fost conduse de antrenorii de la CSM București, cărora li s-au alăturat tehnicienii francezi. Staff-ul handbalistelor de la „Pôle Espoirs” este compus din Jonathan Mouton - antrenor coordonator; Delphine Huard - antrenor secund și românul Florin Vasilcan - preparator fizic. 

Centrul regional „Pôle Espoirs” din Orleans este unul dintre cele mai renumite din Franța. Fetele sunt selecționate din întreaga regiune și acceptate în urma unor teste complexe (fizice, tehnice și motrice). Ele rămân în cadrul Centrului pentru o perioada de 4 ani, timp în care își continuă cursurile școlare în cadrul Liceului „Benjamin Franklin” din Orleans. De altfel, tinerele handbaliste au avut inițiativa să țină un jurnal de călătorie în România pe site-ul liceului! Ele s-au arătat încântate de experiența pe care o trăiesc la București. Junioarele de la „Pôle Espoirs” sunt însoțite pe durata sejurului în România de un profesor, care le ajută în activitățile școlare. 

Colaborarea dintre CSM București și „Pôle Espoirs” reprezintă de asemenea și un excelent schimb de experiență între antrenorii români și francezi. Dupa fiecare antrenament, tehnicienii fac o scurtă analiză a tematicii abordate și se discută pe seama acestora. La una dintre ședințele tehnice, antrenorii și junioarele implicate vor avea ocazia să stea de vorbă inclusiv cu Dragan Djukic, antrenorul echipei feminine de handbala a Clubului Sportiv Municipal București. Joi, toată lumea va fi prezentă în tribunele Sălii Rapid, acolo unde, de la ora 17.30, CSM București va susține primul meci din 2019 în compania SCM Gloria Buzău, partidă contând pentru etapa a 11-a a Ligii Florilor.

Cel mai recent produs al Centrului „Pôle Espoirs” este Pauletta Foppa, un pivot de 18 ani, care a câștigat cu echipa de senioare a Franței Campionatul European în urmă cu o lună.


Proiect sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Parteneri EHF

Sponsori și Parteneri